Google uppfinner din framtid

Självkörande bilar, smarta kontaktlinser, svävande vindkraftverk. Google har för länge sedan slutat att bara vara en webbläsare...

Bilen kör helt själv

Dagens generation av bilar kan snart tillhöra det förgångna. I framtidens ­självkörande bilar är ratten och pedalerna överflödiga. Det är bara att luta sig tillbaka i sätet medan bilen sätter kurs mot motorvägen.

10 suveräna superdatorer

Inom modern vetenskap är superdatorer fullständigt oumbärliga. De utför flera tusen biljoner...

Geni drevs till självmord

Den 23 juni 1912 föddes Alan Mathison Turing i England. Under de kommande 41 åren skulle Turing...

Datorn blir en osynlig del av dig

I filmens värld har datorn länge varit en intelligent och diskret hjälpreda. Nu börjar verkligheten komma ifatt fantasin – och om några år kan datorer identifiera ditt humör och ge hjärnan en boost om det behövs.

Datorn ger oss evigt liv

Vad händer när datorns räknekapacitet går om den mänskliga hjärnans? Raymond Kurzweil, en av...

Big data

Varje dag producerar vi 16 438 356 000 000 megabyte som skapar ett enormt hav av data. matematiska super formler gör det möjligt att tolka siffrorna och avslöja kommande köpbeteenden eller var nästa ebolaepidemi bryter ut.

Digitala lager svämmar över

Forskarna samlar in allt större mängder information. Snart finns dock inget digitalt lagringsutrymme till våra enorma berg av kunskap, som i värsta fall kommer att vara otilgängliga för nästa generation. Det finns redan eksempel på viktiga data,...

Hårddisken är ett provrör

Tunga, bullriga hårddiskar är...

Hackarens nya mål

Det räcker inte längre att skydda enbart datorn mot hackerattacker. Allt som innehåller datorchips kan hackas. Hackare kan ta kontroll över en bil, en babyvakt, en drönare – ja, till och med en pacemaker i kroppen.