Blodets magi

Blodprovet är läkarnas nya kristallkula. I ådrorna finns molekyler som inte bara avslöjar om du är sjuk, utan också om du en dag kommer att bli sjuk. Om prognosen är illavarslande kan botemedlet vara en dos ungdomsblod.

1 människa 99% bakterier

Miljarder bakterier lever i små kolonier överallt från svalg til stortå. De är i så stor majoritet att du genetiskt sett bara utgör en procent av din kropp. Mikroorganismerna kan bära nyckeln till framtida behandlingar, som börjar med en...

Frankensteinläkare vill ge ­förlamad man en ny kropp

Under en 36 timmar lång operation ska hundra läkare och sköterskor flytta en invalidiserad mans huvud till en välfungerande kropp. Kritikerna befarar att nerverna i ryggmärgen kommer att bli skadade för alltid, så att patienten blir förlamad. Men...

150

Det är endast döden och skatterna vi inte kan undgå, men om läkarna gör framsteg i samma tempo i framtiden, kan döden kanske skjutas upp.

Katastrof på 250 meters djup

Två erfarna dykare beger sig år 2005 mot bottnen i ett av jordens djupaste hål för att bärga liket av en dykare, som omkommit i hålet några år tidigare. Deras räddningsaktion utvecklas till en dramatisk kamp för överlevnad i djupets mörker.

Män snarkar mer än kvinnor

Är vår kropp äldre än vi själva? Och är vi längre på morgonen än på kvällen? Läs vidare och ta del av den vetenskapliga sanningen om de tio mest seglivade myterna om kroppen.

Supermänniskor

Bland oss lever människor med nästan övernaturliga förmågor. ...

Fritt fall från rymden

Uppdraget börjar som en ballongfärd, utecklas till en rymdresa och slutar med ett...

Brandmannen 2.0

Utrustningen är det enda som finns mellan brandmannen...