Den försvunna expedtionen

Kanadensiska forskare fann sommaren 2010 vraket av HMS Investigator, som 1845 lämnades fastfrusen i isen i Nordvästpassagen. Fartygets besättning var ute för att leta efter den försvunna Franklinexpeditionen, och fyndet ger nytt hopp om att man en...

Vetenskapens 10 värsta jobb

Är du trött på ditt jobb? Förtvivla inte. Många vetenskapsmän har ett som är värre – och det till och med helt frivilligt.

Tre stora bästsäljare - med monopol på sanningen

Stenar, berg, träfigurer och solen. Det gudomliga...

Nu gräver arkeologerna ut Buddhas högborg

Fynden strömmar just nu upp ur jorden ...

”Män är bäst på att hitta rätt”

Kvinnor shoppar mest och män är sjåpiga. Eller är det verkligen så? Illustrerad Vetenskap har synat fakta i sömmarna och berättar här den vetenskapliga sanningen om 10 SEGLIVADE MYTER om könen.

Illustrerad Vetenskaps guide till det perfekta skidäventyret

Det unga berget tornar upp sig genom molnen, snön är knastrande torr och om du fångas i en lavin ska du förlita dig på paranöteffekten. Spänn fast träskidorna på fötterna och följ med vetenskapen på en skidtur.

Mossens myter

De välbevarade mossliken har alltid fascinerat oss,...

Kryp på menyn

Insekter och andra småkryp...

Från skrot till kunskap

Traditionellt gräver arkeologer i den avlägsna forntiden, men nu har de fått upp ögonen för att deras metoder också kan användas till att berätta historien om den tid som precis passerat och som är på väg att falla i glömska. Läs vad en skåpbil,...