Ebola Kampen mot mördarviruset

I Afrika har ebola drabbat tusentals människor. Viruset dödar sju av tio patienter och har muterat 395 gånger på tio år. Nu letar forskarna efter en behandling innan den muterar till en ännu mer smittsam variant.

Blod - livets elixir

Vårt blod är essentiellt för kroppens överlevnad. Det förser inte bara ...

Draco sätter alla virus ur spel

I åratal har forskare drömt om att hitta ett universalmedel...

Jakten på den nästa epidemi

Bara en droppe infekterad saliv från en fladdermus kan starta en världsomspännande epidemi. Därför sätter virusforskare nu in alla resurser på att spåra djurvärldens dolda mördare, innan de slår till. Lösningen verkar...

Nu kan forskarna effektivt bekämpa dödligt virus: Totalkrig mot hepatit C

Omkring tre procent av världens befolkning är smittad med hepatit C, och...

Fri som en fisk

En urgammal dröm om att kunna ­simma obehindrat som en fisk och dyka ned på stora djup kan snart bli verklighet. Genom att inandas syre genom en vätska och använda en konstgjord gäl kommer vi att kunna nå rekorddjup utan att få dykarsjuka.

Döda räddar liv

Lika viktig som kroppen är för sin ägare medan han lever, lika användbar är den för forskarna när själen har flugit sin väg.

Vår tids största epidemi

Diabetes rasar med sådan kraft att WHO klassat sjukdomen som en epidemi. I kölvattnet på sjukdomen följer bland annat krampanfall, blindhet och hjärt-kärlsjukdomar samt enorma kostnader för samhället – men nu har forskarna tagit fram nya...

Verklighetens cyborg

I amerikanska laboratorier arbetar forskarna hårt med att utveckla högteknologiska proteser, som kan ersätta amputerade armar och ben. Det låter som science fiction, men de nya proteserna är byggda av titan och kan styras med tank ens kraft.

Kirurger i nanostorlek

Snart är nanorobotar redo att inta kroppen och ...