Blod - livets elixir

Vårt blod är essentiellt för kroppens överlevnad. Det förser inte bara ...

Draco sätter alla virus ur spel

I åratal har forskare drömt om att hitta ett universalmedel...

Fri som en fisk

En urgammal dröm om att kunna ­simma obehindrat som en fisk och dyka ned på stora djup kan snart bli verklighet. Genom att inandas syre genom en vätska och använda en konstgjord gäl kommer vi att kunna nå rekorddjup utan att få dykarsjuka.

Döda räddar liv

Lika viktig som kroppen är för sin ägare medan han lever, lika användbar är den för forskarna när själen har flugit sin väg.

Verklighetens cyborg

I amerikanska laboratorier arbetar forskarna hårt med att utveckla högteknologiska proteser, som kan ersätta amputerade armar och ben. Det låter som science fiction, men de nya proteserna är byggda av titan och kan styras med tank ens kraft.

Kirurger i nanostorlek

Snart är nanorobotar redo att inta kroppen och ...

Blinda får synen åter

Oavsett om näthinnan är skadad, synnerven är förstörd eller...

3D-printade organ räddar människoliv

Läkarna har tagit till sig 3D-printern, men nu skall den skriva med levande celler. De har redan framställt en käke, öron, hud och blodkärl men har ambitionen att skapa långt mer avancerade delar. Målet är att avskaffa väntelistorna till...

Den stora kapprustningen

Multiresistenta bakterier, som inte kan ...

Läkarna flyttar hem till dig

Snart kan du själv testa om du har diabetes, infektioner eller KOL. En stor tävling utlovar tio miljoner dollar till det forskarteam som kan utveckla en apparat för pålitlig hemdiagnostik av en rad sjukdomar. Teamen utmärker sig genom att vart ...