Kvinnor har en g-punkt

Avslöjar fingrarna penisens längd? Ökar sexlusten av noshörningspulver? Läs vidare så får du ­vetenskapliga fakta om de tio mest seglivade myterna om sex.

Från hatobjekt till dagligt tillskott

Då p-pillret 1960 godkändes som preventivmedel i USA, blev sex som genom ett ...

Du är en vinnare

Med en chans på 1 på 300 miljoner var alla odds emot dig, när startskottet till ditt livs viktigaste kapplöpning gick. Med hastighet, råstyrka och en portion tur besegrade du dock alla konkurrenter och kunde skörda den ultimata segern: livet.

Tidig pubertet

Allt tyder på att både flickor och pojkar kommer allt tidigare i puberteten, och det kan ha konsekvenser för deras hälsa och sociala liv. Forskarna vet ännu inte varför pubertetsåldern sjunker, men de arbetar för närvarande med flera teorier.

Kärlek är ren kemi

Från flirtens spänning via förälskelsens rus till det trygga parförhållandet. ...

Homosexualitet främjar överlevnaden

Familjer med homosexualitet har bonus på barnkontot. Ny forskning visar att bananflugors honor med många homosexuella familjemedlemmar får fler ungar än honor i heterosexuella familjer. Detsamma ser ut att gälla för människor.

Liten mask visar hur kvinnor kan bli mogna mödrar

Allt fler kvinnor planerar att få barn i sen ålder, men biologin gör det ofta svårt. Nu har forskare upptäckt att en rundmask har mycket gemensamt med kvinnor när det gäller fertilitet. Den nya kunskapen kan kanske hjälpa barnlösa.

Varför finns det hermafroditer?

Vissa människor är skapade som hermafroditer. Gäller det även växter och djur?

NÄSSPRAY GER MÄN LUST TILL SEX

En puff i näsan stärker sexlusten, ökar potensen och ger kraftigare orgasmer. Den speciella nässpray som egentligen togs fram till ammande kvinnor kan bli framtidens undermedel för män med problem i sexlivet. Hemligheten är hormonet oxytocin.