Race mot framtiden

Om några år kör vi till jobbet i i bilar som knappt ­förorenar, behöver tankas en gång i veckan och är nästan ljudlösa. Det har den ­senaste X Prize-tävlingen visat. 2010-talets bil är strömlinjeformad, lätt och drivs av alkohol och el.

Världens största luftfarkost klar för start

Luftskeppen är redo för comeback i version 2.0 – nu ännu bättre, säkrare, mer aerodynamiska och mer manöverdugliga än någonsin tidigare. Den gigantiska Airlander 10 lyfter inom kort, och tack vare ett aerodynamiskt skrov kan jätten flyga i tre...

Sydkorea bygger framtidens containerfartyg

Allt är enormt på Hyundai Heavy Industries skeppsvarv i Ulsan,...

”Om rutan krossas störtar planet”

Biljetten är köpt, resväskan är packad – det är dags för semester. Solsemestern medför ofta flygresor, något som är ångestfyllt för många turister. Men är det sant att planet störtar om det träffas av en fågel? Och kan turbulens slita av vingarna?...

Fri som fågeln

Drömmen om att flyga är lika gammal som ...

Nya helikoptrar sätter fartrekord

Helikoptertillverkarna har korsat...

Världens största fartyg

Prelude blir världens största fartyg, den största flytande borrplattformen och den första flytande naturgasanläggningen vid sjösättningen 2017. Rekordfatyget ska ut på ett svårt uppdrag: Det ska utvinna naturgas mitt i ett orkanbälte.

Löss och slem gör maten läcker

Löss, människohår, virus, sågspån och extrakt från bäverstjärtar. Producenterna tillför våra matvaror de märkligaste saker. Galenskapen har emellertid ett syfte, för de bisarra tillsatsmedlen är ofarliga naturprodukter, som bara gör maten bättre.

Smartare, lättare & grönare

Vår tids passagerarflygplan liknar i allt väsentligt de flygplan som ...